Företagslån

Företagslån – Jämför enkelt med vår hjälp

Det ska vara lätt att hitta rätt lån när du vill låna pengar till företaget. Vi hjälper dig att enkelt jämföra olika företagslån för att du ska hitta det lån som passar ditt företag bäst. Med vår hjälp får du de bästa förutsättningarna för att få de bästa villkoren. Behöver du också finansiera din verksamhet genom att sälja fakturor har vi även jämförelser för olika factoringtjänster.

Vad är fördelarna med företagslån?

Fördelarna med ett företagslån är att det kan komma till väl användning när du vill utöka din verksamhet med nya produkter eller tjänster och när du vill skala upp med en ökad produktion eller fler anställda för att kunna erbjuda fler kunder tjänster. Du kanske har en intressant affärsidé som du vill finansiera för att testa.

Med ett företagslån har du bättre möjligheter att både växa som företag och att kunna öka lönsamheten.

Att jämföra och hitta rätt företagslån för dina behov

Oavsett om du har ett nystartat företag eller ett etablerat hjälper vi dig att jämföra och hitta rätt företagslån för dina behov. Med vår hjälp får du de bästa förutsättningarna för att få de bästa villkoren.

Det finns några saker att titta lite extra på för att hitta det bästa lånet för dig:

  • Om det krävs någon säkerhet – Vad blir priset med och utan säkerhet?
  • Betalningsanmärkningar – Har du enskild firma och betalningsanmärkning kan det vara lite svårare hos vissa långivare
  • Ränta – Vilken effektiv ränta klarar du av i ditt företag utifrån dina förväntade intäkter?
  • Vilka extra avgifter det finns som exempelvis uppläggningsavgift och fakturaavgift
  • Återbetalningstid – Hur ser dina förväntade intäkter ut för att bestämma rätt avbetalningstid?
  • Hur snabbt lånet betalas ut

Factoring – ett säkrare alternativ

Känner du dig lite osäker med att ta de risker det innebär med ett företagslån finns det ett säkrare alternativ att starta med. Genom att använda dig av factoring får du snabbt in pengar i företaget och kan öka ditt kassaflöde genom att belåna eller sälja dina fakturor. Vi hjälper även till med att jämföra olika factoringtjänster.

Välja långivare eller låneförmedlare?

När du ska ansöka om ett företagslån hos en långivare så tänk på att en kreditupplysning hos UC görs på ditt företag. Har du tänkt att söka hos flera långivare kan det vara en fördel att välja en låneförmedlare istället så att du bara får en kreditupplysning på ditt företag.

Det finns också långivare som inte tar kreditupplysning via UC och de brukar istället använda sig av Bisnode eller Creditsafe.

Smidigt att ansöka online

Att gå till banken för att ansöka om företagslån känns naturligt för många företagare men det är inte alltid helt lätt att få igenom sin ansökan och det kan vara ganska omständigt. Först ska du boka in en tid som passar både dig och din bankman. Sedan ska du förbereda dig inför mötet med olika papper och förbereda dig en del på vad du ska säga. Bankmannen kommer säkert med frågor du inte är beredd på och som du snabbt ska komma med ett bra svar på.

Då är det betydligt smidigare att ansöka online! Du bara väljer ut en långivare som du tycker passar dina behov, knappar in dina uppgifter och ansöker. Du får snabbt ett låneerbjudande eller får snabbt reda på om din ansökan nekas. Får du ett erbjudande kan du enkelt och snabbt acceptera och är banken snabb har du pengarna redan samma dag.

Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett företagslån och din ansökan är inte bindande.

Vad krävs för att få beviljat ett företagslån?

De flesta långivare har ungefär samma villkor för att bevilja ett företagslån men vissa skillnader kan förekomma. Generellt sätt brukar långivarna kräva att du har ett svenskt aktiebolag, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag. Både nystartade och etablerade företag kan bli beviljad lån då det görs en individuell bedömning.

Vad ska du tänka på innan du ansöker om ett företagslån?

Innan du tar ett företagslån är det viktigt att du har en plan. Få ordentlig koll på hur likviditeten ser ut och försök att räkna fram en prognos för din framtida omsättning under den tid du ska betala av på lånet. Har du haft företaget ett tag så titta över statistiskt sett vilka månader som har gått bra och mindre bra. Vilka förändringar har du gjort i företaget som kan påverka omsättningen framåt? Kommer företaget att fortsätta vara lönsamt?

Fundera över varför du behöver ett företagslån. Är det bara för att täcka skulder, för att du behöver fräscha upp lokaler eller köpa in något som gått sönder? Då är det extra viktigt att ha en plan för hur du snabbast gör företaget mer lönsamt. Ska du fräscha upp dina lokaler så överväg om du inte kan göra det senare när det är bättre likviditet i företaget.

Är det en affärsidé som du vill finansiera, utöka din verksamhet eller skala upp företaget så se till att din plan är hållbar och att du inte hamnar med skulder i slutändan om det inte blev som du tänkt dig.